Hediye Kutusu Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

05-10-2021 15:33
Hediye Kutusu Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hediye Kutusu Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hediye kutusu hazırlama sürecinde birçok önemli etken vardır. Özellikle hediye verilecek kişi ile ilişkiniz ve hediye kutusunun hediye ile uyumu bu etkenlerden bazılarıdır. Çünkü duruma göre ve alınan hediyeye göre kese kağıdından kavanoza kadar birçok şey hediye kutusu olarak kullanılabilir. Önemli olan bunlar arasından uygun tercihi yapabilmektir.

Hediye Kutusu Çeşitleri

Hediye kutularını genel olarak; konsept hediye kutusu, el yapımı hediye kutusu, kişisel hediye kutuları ve hazır yapılmış hediye kutuları şeklinde ayırabiliriz. Hediye kutusu hazırlama sürecinden önce hangisini tercih edeceğinizi belirlemelisiniz.

· Konsept hediye kutuları kutudan hediyeye her şeyin belli bir temaya göre yapıldığı türdeki hediye kutularıdır. Hediye kutusunun iç ve dış tasarımı ve hediye de tamamen belli bir konsepte göre seçilir ve kullanılır. Konsept hediye kutusu hazırlama sürecinde belirlenen konseptin dışına çıkılmamalıdır.

· El yapımı hediye kutuları ve kişisel hediye kutuları çoğunlukla ilişkinizin samimi olduğu kişilere kendi emeğiniz ile hazırladığınız hediye kutularıdır. Bunun haricinde kişisel hediye kutularını fikirlerinizi profesyonel bir firmaya aktararak onlara da yaptırabilirsiniz. El yapımı hediye kutusu hazırlama sürecinde ise sosyal medyadan fikir edinebilir ve yardım alabilirsiniz.

Hediye Kutusunun Hediye İle Uyumu

Hediye kutusu ile hediyenin uyumlu olması hediye kutusu hazırlama sürecinde önemli noktalardan biridir. Bu duruma en basit örnek alınan hediyenin büyüklüğüne göre hediye kutusunun büyüklüğünün değişmesidir. Yani alınan hediyenin büyüklüğü, tarzı hatta renkleri bile hediye kutusu tercihlerinizde etkili olmalıdır. Bu durum özellikle konsept hediye kutularında çok daha fazla ön plana çıkmaktadır. Örnek vermek gerekirse verilecek hediye bir kolye ise ona uygun şekilde daha ufak boyutlarda ve içindeki kolyenin tarzına uygun bir hediye kutusu oluşturmalısınız. Hediyenizin daha etkileyici ve dikkat çekici olmasını istiyorsanız Hediye kutusu hazırlama sürecinde hediyenin kutu ile uyumuna çok dikkat edilmelidir.

Konsept ve Kişisel Hediye Kutularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konsept ve kişisel hediye kutuları kendilerine has özellikler bulunduran hediye kutularıdır. Bu yüzden bu tarz hediye kutusu hazırlama süreçlerinde dikkat etmeniz gereken ekstra şeyler vardır

· Konsept hediye kutusu hazırlarken hediye kutusu ve hediyenin aynı temada olduğuna dikkat etmelisiniz. Yine hediyenin tarzına göre bir kutu seçmeli fakat bu kutunun tasarımını, renklerini ya da üstündeki işlemeler ya da boyamaları hediyenin temasına göre yapmalısınız

· Kişisel hediye kutularında karşı tarafa ve size bir yaşanmışlığınızı ya da anınızı hatırlatacak bir hediye ve buna uygun bir hediye kutusu seçmelisiniz. Kişisel hediye kutusu hazırlama sürecinde hediye kutusunun şekli, yapısı ya da tarzı şekillendirilerek manevi değerler katmalısınız.

· Kendi emeğiniz ve el işçiliğiniz ile yaptığınız hediye kutularında da dikkat etmeniz gereken şeyler kişisel hediye kutuları ile aynıdır.

· Konsept hediye kutularında seçilen ana temanın karşı tarafın kesin olarak sevdiği bir şey olmasına dikkat etmelisiniz.

Hediye Kutusunun Önemi

Hediye kutusu özellikle hediyenin tamamlayıcısı olarak ön plana çıkmaktadır. Hediyenin sürpriz etkisini arttıran ve hediyeyi tamamlayan en önemli şey tercih ettiğiniz hediye kutusudur. Bu yüzden hediye kutusu hazırlama süreci çok önemlidir. Hazırladığınız hediye kutusunun hediye ile tema olarak iç ve dış tasarım olarak paralel olması çok önemlidir. Bu yüzden önce hediyeyi seçmeli sonrasında ise hediye kutusunu ayarlamalısınız. Hediye kutunuzun tasarımını, büyüklüğünü, iç hacmini ve bu gibi birçok şeyi hediyeye göre ayarlamalısınız. Bu şekilde kusursuz bir hediye kutusu oluşturabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.